COOKIE- OCH INTEGRITETSPOLICY

ÖVERSIKT

1. ÄGARINFORMATION

2. COOKIES

    1. 2.1 Så lång tid sparas cookies.

 

    1. 2.2 Så raderar och undviker du cookies.

 

    1. 2.3 Cookies som används på vår webbplats.

 

    2.4 Google Analytics (trafikmätning)

3. BEHANDLING OCH ANVÄNDNING AV PERSONUPPGIFTER

    1. 3.1 Kontaktuppgifter gällande personuppgifter.

 

    3.2 Hur vi skyddar din information.

 

1. ÄGARINFORMATION

Den här hemsidan är publicerad av:
Parachute HB
Roslagsgatan 34
113 55 Stockholm
Telefon: 08-20 10 10
E-post: info@parachute.se

2. COOKIES

På denna webbplats används cookies. Cookies är små textfiler som lagras på din dator och används för att följa vad du gör på webbplatsen. Den insamlade informationen används för att utveckla webbplatsen och förbättra användarupplevelsen för dig. Cookien identifierar inte dig personligen, utan endast webbläsaren på din dator, surfplatta eller mobil.
2.1 Så lång tid sparas cookies
Cookies raderar sig själva efter ett visst antal månader, men de förnyas efter varje besök.
2.2 Så raderar och undviker du cookies
Om du inte accepterar cookies, kan du stänga av dem i din webbläsares säkerhetsinställningar. Här hittar du mer information om hur du kan hantera cookies för olika webbläsare. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas.
2.3 Cookies som används på vår webbplats
Det finns två typer av cookies; permanenta cookies och temporära cookies.

Permanenta cookies
En permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. På parachute.se används dessa för att förbättra webbplatsen genom att få statistik över hur besökare använder webbplatsen, till exempel vilka artiklar som läses mest och hur användare navigerar på sidan. Statistiken kan även kan handla om dig, dina intressen eller din internetenhet (dator, surfplatta eller mobil) och används i huvudsak för att webbplatsen ska fungera som du förväntar dig.

Temporära cookies
En temporär cookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Temporära cookies försvinner när du stänger din webbläsare. På denna webbplats används temporära cookies för att identifiera ditt nuvarande besök.
2.4 Google Analytics (trafikmätning)

Parachute.se använder Google Analytics, som hjälpmedel för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Analysverktyget använder cookies och informationen som genereras av dessa genom din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) kommer att vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA. Denna information används i syfte att samla in information om besökarna, så som demografisk data, och utvärdera besöksstatistik, exempelvis för att förbättra innehåll, navigation och struktur. Google kan också överföra denna information till tredje parter om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Google kommer inte att koppla samman IP-adresser med andra data som Google innehar.

Här kan du välja bort cookies från Google Analytics.

 

3. BEHANDLING OCH ANVÄNDNING AV PERSONUPPGIFTER

Personuppgifter lämnas aldrig ut till tredje part om du inte själv uttryckligen har gett ditt medgivande och vi samlar aldrig in personuppgifter utan att du själv har gett oss dessa uppgifter vid registrering av vårt nyhetsbrev eller liknande. Uppgifter som samlas in är namn, e-post och eventuellt adress, postnummer, ort och telefonnummer.

Den e-postadress du anger till oss för prenumeration av nyhetsbrev använder vi för att kunna:

  • Skicka ut nyhetsbrev.
  • Skicka ut annan information som kan vara relevant för dig.

För att avbryta din prenumeration på våra nyhetsbrev, följ instruktionerna längst ner i varje nyhetsbrev så tas du automatiskt bort från utskickslistorna.
3.1 Kontakt gällande personuppgifter

Tillgång till de uppgifter som finns om dig på parachute.se får du via mejl: info@parachute.se eller telefon: 08-20 10 10. Om vi har fel information om dig, eller om du har andra rättningar kan du kontakta oss på samma sätt. Du har möjlighet att få tillgång till vilken information som sparats om dig och du kan invända mot en registrering enligt bestämmelserna i personuppgiftslagen.
3.2 Hur vi skyddar din information

Enligt personuppgiftslagen ska dina personuppgifter bevaras säkert och konfidentiellt. Vi sparar dina personuppgifter på datorer som har begränsad åtkomst och är placerade i kontrollerade anläggningar.

Våra säkerhetsföreskrifter kontrolleras löpande för att avgöra om våra användaruppgifter hanteras på ett förnuftigt sätt och med hänsyn till dina rättigheter som användare. Vi kan dock inte garantera 100-procentig säkerhet vid dataöverföring via internet. Det betyder att det kan vara en risk för att andra otillbörligen får åtkomst till uppgifter när dessa sänds elektroniskt. Du överlåter således dina personuppgifter på eget ansvar.

Dina personuppgifter kommer inte att lagras under längre tid än vad som är nödvändigt för att vi ska kunna uppfylla de syften för vilka personuppgifterna samlats in. Detta gäller om inte andra föreskrifter kräver att personuppgifterna sparas en längre tid.

Den snabba utvecklingen av internet betyder att förändringar i vår behandling av personuppgifter kan bli nödvändiga. Vi förbehåller oss därför rätten att uppdatera och ändra våra nuvarande riktlinjer för behandling av personuppgifter. Gör vi det ändrar vi självklart datumet för ”senast uppdaterat” nederst på sidan. I händelse av betydande förändringar informerar vi om dessa i form av ett synligt meddelande på vår hemsida.

 

Senast uppdaterat: 2018-05-03