fbpx
 

Blogg

God jul önskar Parachute

Hej alla paravänner
och andra som vi känner.

Vi vill tacka för ett annorlunda år.
Där vi alla visat att det ändå går,

att ratta stora projekt från våra kök
och via digitala möten prata utan stök.

Med både gamla och sprillans nya kunder,
på Teams har vi tillbringat många trevliga stunder.

Nu hoppas vi att ni en trevlig jul får,
och ser fram emot att kunna ses på riktigt nästa år.

Från coachrekrytering till tunnelbanekampanj

Utöver idé och utveckling av konceptet har vi drivit kampanjen hela vägen från rekrytering av coacher till utbildningsmaterial och kampanjer i sociala medier. Eftersom FN fyller 75 år i år har vi även hjälpt Svenska FN-förbundet med en tunnelbanekampanj som knyter ihop säcken med ett budskap som gäller oss alla:

Världen behöver dig!

Svartvitt fotografi med arg man

Starka känslor i ny kampanj för FN-förbundet

FN-förbundet driver många olika projekt som verkar för en bättre värld. Och det är medlemmarna som gör det möjligt. Här samlas klimathjältar, fattigdomsfighters, fredskämpar, jämlikhetshjältar och många andra. Allas insatser är viktiga och räknas.

När vi fick i uppdrag att ta fram en kampanj för att rekrytera nya medlemmar ville vi därför lyfta och hylla just medlemmarnas insatser. Att fokusera på ett antal medlemmar tyckte vi också var ett bra sätt att visa på de många olika möjligheter till engagemang som finns.

Nu hoppas vi att kampanjen får ett bra resultat och att FN-förbundet lyckas rekrytera ännu fler fantastiska eldsjälar. Tack FN-förbundet för att vi får vara med och bidra till ert viktiga arbete!Arg man med citatet 'Jag är så lycklig...'

Nejlika som ligger stympad på mörkt bord med rakblad vid sidan om.

Den stympningstid nu kommer …

Sommaren är en tid för sol, bad, lek och roliga upplevelser. För många. Men inte för alla. Varje år får omkring 4 miljoner flickor sina yttre könsorgan bortskurna och just sommaren är högsäsong för detta brutala ingrepp.

Kan man debitera extra för mardrömmar och sömnproblem hos en kreativ arbetsgrupp? I så fall är det här rätt tillfälle. Vår kampanj för FN-förbundets projekt Flicka är något av det mentalt mest utmanande vi gjort, men också något av det viktigaste. Nu hoppas vi att vår kampanj får resultat och att FN får möjlighet att kämpa vidare för att stoppa dessa vidriga övergrepp.

Vill du hjälpa till? Swisha en gåva till 90 05 638, skriv FLICKA.

Talare står framför publik

Tack alla Paradigmdeltagare för en fantastisk kväll!

I går var det äntligen dags för vårt tredje Paradigmseminarium. En riktigt lyckad kväll med stor uppslutning, intressanta diskussioner, trevligt umgänge, snittar, bubbel och naturligtvis ett intressant seminarium. Kvällens inbjudna talare var Mats Dahlquist, vd på Trygg-Hansa. Med lång erfarenhet av digitaliseringsstrategier, e-handel och digital marknadsföring inom internationella företag hade han många värdefulla insikter och erfarenheter att dela med sig av. Riktigt kul att så många ställde frågor och bidrog till diskussionen. I vanlig ordning avslutades seminariet med ett klurigt appquiz. Grattis Ingrid Näsström från Teknikföretagens Branschgrupper som kammade hem första pris!

Stort tack till er alla som kom! Passa gärna på att anmäla dig till vårt för att vara säker på att inte missa nästa Paradigm.

Prenumerera
Föreläsare står framför folk

Att mäta för att maximera affärsnyttan

I torsdags bjöd vi in till vår andra Paradigmkväll. Efter ett mycket trevligt mingel lyssnade vi till Sonja von Lochow som berättade om varför och hur vi ska mäta effekten av vår kommunikation. Ett lärorikt seminarium som gav många nya insikter och satte igång intressanta diskussioner bland deltagarna. Seminariet avslutades med en appquiz. En fråga som många gick bet på var betydelsen av ordet Paradigm. Har du koll på vad det betyder?

Missa inte vår nästa Paradigmkväll! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev via länken, så skickar vi en inbjudan. http://eepurl.com/dyy46z

Bild på datorpil som pekar mot ett barn som håller i en julkula

Vi måste #stoppanäthandeln med barn

Varje dag säljs barn på nätet och prissätts som vilken handelsvara som helst. Några knapptryck bort kan barnsexhandelns förövare beställa och livestreama sexuella övergrepp på barn. En nattsvart handel som måste få ett slut.

Organisationen ECPAT arbetar för att sexuella övergrepp mot barn ska stoppas innan de begås och för varje barns rätt att inte utnyttjas i sexhandel. Vi är glada över att som ECPATs kommunikationsbyrå få bidra till detta enormt viktiga arbete.

Tidigare har vi bland annat hjälpt ECPAT med verksamhetsberättelse, trycksaker, filmer och flera kampanjer i sociala medier. Nu lanseras ECPATs stora julkampanj som vi på Parachute har tagit fram. Julkampanjen är en av ECPATs viktigaste årliga kampanjer för att få in pengar till verksamheten. Vi håller tummarna för att årets kampanj ger ett riktigt stort resultat så att ECPAT kan fortsätta sin kamp mot barnsexhandel.

Gå gärna in på kampanjsidan och ge ditt bidrag.

Huddinge smitit, simpåse, simring, simhjälp, knappar, folder och märkestavla

Huddinges 6-åringar blir simstjärnor

Huddinge kommun gör i år en stor satsning för att öka vattenvanan hos barn och delar ut gratis simkit till barn i samtliga förskoleklasser. Sammanlagt delas cirka 1500 kit ut i 29 skolor. Kitet innehåller simplatta, dykring, pin, märkessköld och en informationsfolder med tips till föräldrar och barn samt fribiljetter till simhall. Som huvudbyrå till Huddinge kommun har vi tagit fram grafisk manér och informationsmaterial till kitet. Nu hoppas vi att Huddinges sexåringar snart blir riktiga stjärnor i vattnet!

Ricki Petrini föreläser på Paradigm

Storytelling släng dig i väggen – nu tar storydoing över!

Native exploderar och storytelling förvandlas till storydoing – så löd några av de många insikter vi fick med oss från förra veckans Paradigmseminarium som hölls av contentspecialisten Ricki Petrini. Här bjuder vi på en liten recap av intressanta spaningar från seminariet.
 
Storytelling har väl alla marknadsförare koll på idag, men nu har även Storydoing gjort entré. Storydoing är helt enkelt vad det låter som – att göra, uppleva och bli en del av berättelsen i stället för att bara ta in den utifrån. Ricky gav exempel på en matvarubutik där kunderna via sajten kan logga in för att se hur stor klimatpåverkan den egna matkassen har. Ett effektivt sätt att involvera kunderna och göra dem till en del av berättelsen.
 
Kollar du mobilen precis innan du somnar och direkt när du stiger upp på morgonen? Då är du långt ifrån ensam. Under seminariet fick vi se statistik över när vi är aktiva på sociala medier. En viktig aspekt att tänka på vid publicering av content för att inte missa våra målgrupper när de är aktiva.
 
Lika viktigt som när och var vi publicerar innehåll är förstås VAD vi publicerar. Bruset i flödet på Facebook är större än någonsin, och vi har svårt att ta till oss alla budskap som flimrar förbi. Nu i ännu högre måste vi därför skapa innehåll som är intressant och skräddarsytt för mottagaren. Kanske ska vi göra precis tvärt om ibland för att nå ut? Ricki tog bland annat upp ett intressant exempel från en outdoorkedja som stängde sin butik under Black Friday och istället fokuserade på att ge kunderna tips om destinationer.
 
Native annonsering är ett annat exempel på innehåll som i högsta grad kan anpassas efter målgruppens intresse. Native? Ja, det är annonser som ser ut och upplevs som det ”riktiga” innehållet i det medium där det presenteras. En sportskobutik skulle exempelvis kunna publicera en annons med träningstips på en löpartidnings sajt och på så vis ge målgruppen värdefullt innehåll i ett forum de ofta besöker.
 
Det här var bara en bråkdel av de många värdefulla kunskaper och nya tankar vi fick från Ricki. Nu ser vi fram emot ett lika inspirerande seminarium under nästa Paradigmkväll. När detta äger rum kommer vi att gå ut med i god tid innan. Du kommer väl?